Ești curios ce mai face Cadillac? Anul acesta ne-a prezentat trei noi SUV-uri electrice arătoase.

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cadillac Escalade IQ, Optiq și Vistiq vor putea fi livrate din toamna 2024 (primele două) și primăvara 2025 (al treilea).

Cel mai recent SUV din gama Cadillac (al patrulea deja cu propulsie exclusiv electrică) se numește Vistiq și tocmai a fost prezentat ca model 2026, disponibil pentru livrări în 2025.

Cadillac Vistiq

Este un SUV de talie mare, cu trei rânduri de locuri, care se poziționează ca gabarit și preț între uriașul Escalade IQ și Lyriq, un SUV de talie medie care se vinde din 2022. Cadillac îl vrea „distinctiv, inovator și luxos, conceput pentru familia modernă”.

E clar că e titirit și, uitându-mă la toate SUV-urile noi de anul acesta, dar și la restul mașinilor și conceptelor pe care americanii le-au prezentat în ultima vreme, mi se pare că Cadillac e pe un drum bun, cu un design aparte, bine ancorat în valorile mărcii și în ideea de avangardă pe care a vizat-o mereu. Sper să confirme și cu o calitate extraordinară a fabricației, că aspectul exterior și interior lasă, fără îndoială, o impresie foarte bună.

Marca înființată în 1902 are maximă notorietate în SUA, o imagine foarte bună în China, dar o prezență firavă în Europa și în restul lumii. Totuși, odată cu revigorarea aflată în desfășurare, probabil că ambițiile sale globale vor prinde, la rândul lor, putere.


 

 

Cadillaq Optiq

Este un SUV compact, cel mai mic și mai accesibil dintre modelele electrice. Creatorii lui îl vor „luxos, trendy și dinamic”, capabil să tenteze cumpărători mai tineri de pe toate piețele lumii. Cadillac îl propune ca model 2025, urmând să înceapă livrările undeva în partea a doua a lui 2024.


 

 

Cadillac Escalade IQ

Reprezintă viitorul electric al SUV-ului deja iconic. Are în SUA un preț de pornire de circa 130.000 USD, dar o echipare de top urcă ușor prețul la 170.000 USD. Are o lungime de 5,7 metri, spațiu cât cuprinde (inclusiv un portbagaj acolo unde obișnuiam să găsim un V8), tracțiune integrală și direcție pe patru roți. Se laudă cu până la 750 CP și până la 725 km autonomie, alături de o mulțime de gadgeturi și rafinamente potrivite cu poziția pe care Cadillac o are în ierarhia mărcilor.


 

Cadillac Lyriq

Îl menționez și pe Lyriq, deși acesta are deja peste un an și jumătate de când a intrat în producția de serie. Cu un look sofisticat, 5 metri lungime și tracțiune 2WD sau 4WD, Lyriq are o autonomie declarată de până la 500 km și o putere estimată de până la 500 CP. Prețul său de pornire e de 58.600 USD (versiune Tech) sau circa 63.000 USD (versiuni Luxury și Sport).

Imagini: Cadillac
Linkuri: https://www.cadillac.com/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici