Hyundai 45 EV, mașina lui Doc Brown din noul Back To The Future (dacă s-ar face)

45f0ba46-hyundai-45-ev-concept-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acum 45 ani Hyundai prezenta conceptul Pony Coupe, o mașină ce semăna cu DeLorean DMC 12 cu toate că mașina din Back to the future a apărut cu opt ani mai târziu.

În 2019, producătorul coreean ne arată studiul de desing 45 EV Concept pentru a ne arăta că poți privi spre viitor, dar să te inspiri din trecut.

Designul curat, angular și profilul de fastback se potrivesc foarte bine. 45 EV este un hatchback sportiv și frumos. Grila include și farurile full LED, iar spatele merge pe aceeași temă. Chiar dacă mașina are un aer de Lancia Delta Integrale, conceptul are ceva ce italianca nu a avut niciodată, uși tip suicide. Mai mult, acestea conțin niște LED-uri care nu au rol decorativ, ci te informează cu privire la starea de încărcare a bateriei.

După cum se poate vedea, oglinzile laterale au fost înlocuite de camere de luat vederi, un trend nou în industria auto, iar fiecare jantă a fost sculptată dintr-o bucată de aluminiu.

Atmosfera spațioasă și relaxantă este oferită de către o cabină minimalistă răsfățată cu lemn, piele și materiale textile recliclate. Fiecare scaun se poate roti la 360 grade, pantru ca pasagerii să poată interacționa foarte ușor. Acest lucru este posibil doar în cazul în care mașina se conduce singură, tehnologia autonomă de la bord fiind capabilă de așa ceva. Șofeul și pasagerul față interacționează cu sistemul de infotainment și restul comenzilor mașinii folosind o multitudine de ecrane integrade în bord.

Sistemul de propulsie electric este poziționat în afara sau sub spațiului pentru pasageri. Nu știm deocamdată cifre despre putere sau autonomie, dar probabil că acest concept folosește propulsorul și bateria de la Hyundai Kona Electric sau KIA Soul EV.

Hyundai 45 EV a reușit să revoluționeze spațiile de depozitare folosind punguțe transparente în care au loc tot felul de obiecte sau device-uri electronice.