Cele mai tari modele Porsche costă sub 100.000 Euro

fcd3edf3-2020-porsche-718-spyder-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Porsche știe să facă mașini pentru puriști. 911 R, GT3 Touring, 911 Speedster, iar acum noile 718 Boxster Spyder și 718 Cayman GT4.

Noile vârfuri de gamă 718 sunt echipate cu motoare boxer nou-nouțe. Acestea au cilindreea de 4 litri, sunt aspirate și produc 420 cai putere și 420 Nm. Delicios. Și mai delicioasă este transmisia manuală cu șase trepte ce transmite toată acea putere către roțile spate. Boxster Spyder se plafonează la 301 km/h, iar Cayman GT4 la 304 km/h. Pentru o comparație interesantă, Cayman GT4 este la fel de rapid pe Nurburgring precum hypercarul Carrera GT ce are aproape 200 cai putere în plus. Primii 100 km/h sunt atinși în 4.4 secunde indiferent de modelul ales.

Motorul a primit chiar și un sistem de dezactivare al cilindrilor pe unul dintre cele două bancuri pentru a economisi combustibil în sarcină parțială, o admisie variabilă și piezo injectoare. Este prima oară când se folosesc astfel de injectoare pentru un motor ce se turează până la 8.000 rpm.

718 Cayman GT4 dispune de o aripă fixă, splitter și un difuzor de mari dimensiuni ce ajută mașina să producă forță de apăsare cu 50% mai mare decât un Cayman normal, fără a crește rezistența la înaintare. 718 Boxster Spyder dispune de o aripă spate mobilă ce se ridică la viteze de peste 120 km/h, un al treilea stop de frână plutitor și același difuzor precum Cayman GT4. Pare ciudată această afirmație și nu știu cât de adevărată este, dar 718 Boxster Spyder este primul Boxster ce generează forță de apăsare pe puntea spate. Eu credeam că și vechiul model făcea asta. Mă rog, rămâne de documentat.

Interioarele celor două mașini ascund volanul GT Sport, tapițerie Alcantara, scaune Sport Plus, precum și finisaje din aluminiu polishat sau vopsite. 718 Boxster Spyder va avea pe lista de opționale pachetul Spyder Classic Interior ce implică tapițerie din piele Bordeaux Red/Black, finisaje GT Silver Metallic și plafon în două nuanțe.

În esență aceeași mașină, cele două dispun de o gardă la sol coborâtă cu 30 mm, Porsche Active Suspension Management, Porsche Stability Management decuplabil, Porsche Torque Vectoring și un diferențial mecanic pe puntea spate (altundeva unde?).

Cele două sportive dispun de sistem de frânare de înaltă performanță cu etrieri construiți dintr-un singur bloc de aluminiu. Desigur, pentru încă un Logan nou în plus poți comanda frânele Porsche Ceramic Composite. Dacă mergi mult pe circuit îți mai recomand și pachetul Clubsport cu roll-bar de oțel, extinctor și centură de siguranță cu prindere în șase puncte pentru șofer.

Porsche 718 Cayman GT4 are un preț de pornire în Germania de 96.206 Euro cu TVA, iar 718 Boxster Spyder pleacă de la 93.350 Euro cu TVA. Chilipirul anului.