Noutățile proaspete de la Geneva și bătălia cu rivalii

velar1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Primul pe lista senzațiilor de la Geneva: Range Rover Velar. Deși este pozitionată între Evoque și Range Rover Sport, mașina are suficient sex appeal ca să sucească mințile clienților de SUV-uri de orice dimensiuni, ținând cont că până acum s-au înregistrat deja 40.000 de precomenzi. Și, deși conform dimensiunilor e plasată între X4 și X6 sau între GLC Coupe și GLE Coupe, aici pariurile noastre sunt că Velar (nume pe care Range Rover îl dădea prototipurilor sale prin anii 60) va fura și din clienții de X3, GLC sau Q5. Voi ce v-ați lua?

 /></p><p>Al doilea pe lista mașinilor care va genera război în segment odată ce va ajunge pe piață în această vară este <a href=Mercedes-Benz E-Class Cabrio. Mașina va putea fi comandată cu soft top negru, maro, albastru sau roșu, capotarea / decapotarea se va putea face în mers, în 20 de secunde, până la viteza de 50 de km/h și, ca noutate absolută, va fi disponibil cu tracțiune integrală 4Matic. Gama întreagă de motoare nu a fost comunicată, dar așteptările de putere sunt între 194 și 333 de cai. Concurentul cel mai evident din piață? Seria 6 Cabrio.

 /></p><p>A treia nebunie de la Geneva despre care trebuie să vorbim mai mult: <a href=Panamera Sport Turismo. Este mașina care a ieșit din conceptul la care am salivat prin 2012 și care mă face atat de fericit că există, încat nici nu mă mai intereseaza că Bratu o consideră nasoală. Practic, romantismul conceptului de shooting break este ceva ce mintea lui confortabilă nu poate să conceapă. În această formă, Panamera oferă acum mai mult spațiu pentru cap pasagerilor din spate și un portbagaj respectabil, de 520 de litri standard sau 1390 de litri cu bancheta rabatată. Gama de motoare este preluată integral de la Panamera obisnuită, dacă îi putem spune așa, iar comenzile pot fi deja date. Prețurile în Romania încep de la 87.086 euro, fără TVA, iar la capitolul concurenți eu aș pune, practic, toate mașinile care se încadrează în plaja de preț 80 – 150 de mii. Adică, ce vreau să spun, eu mi-aș lua-o în loc de orice. În afară de 911, desigur.

 /></p><p>Continuăm seria senzațiilor de la Geneva cu <a href=McLaren 720 S, mașina care i-a rupt mințile lui Bratu și care, deși seamănă cu celelalte modele McLaren, se diferențiază de ele în primul rând pentru că are sub capotă o versiune cu cilindree mărită la 4 litri a tradiționalului motor V8 biturbo folosit de englezi. Rezultatul este uluitor: 720 de cai și 770 Nm, cifre cu care se pot lăuda foarte puține mașini cu 8 cilindri. Ok, și care-i treaba cu mașina asta? Păi cu acest 720 S, McLaren a renunțat un pic la imaginea de supercar rece: cand te apropii de ea, mașina pliază oglinzile, activează semnalizările, pornește luminile și iluminează bordul. Unii spun că seamănă cu o albină din față și e cocoșată din lateral. Clienții vor trebui să aleagă între ea sau un Ferrari 488 GTB, spre exemplu. V-am mai spus că oamenii cu bani au numa’ probleme?

 /></p><p>În fine, dacă tot vorbim de probleme, hai să trecem la cele mai serioase. Ce să-ți cumperi? Noul <a href=Ferrari 812 Superfast sau Lamborghini Aventador S? Păi, să vedem: acest succesor al lui F12 Berlinetta și, oficial, cel mai puternic Ferrari produs vreodată, are motor V12 aspirat de 6,5 litri, face 800 de cai putere, se turează până la 8500 rpm și are un cuplu de 718 Nm la 7.000 rpm. 0-100 de km/h se întâmplă în 2,9 secunde, iar viteza maximă este 340 de km/h. Sistemul de direcție integrală a fost regândit pentru mașina asta, la fel ca și modul de drift, Side Slip Control. Jucăm și noi mai susținut la loto?