2018: Camerele de rovinietă vor fi folosite pe post de radare fixe

se-inmultesc-camerele-video-de-rovigneta-nimeni-c993917581c48dbc53-940-0-1-95-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Se pare că avem prea puține radare prin țară, altfel Poliția Română nu ar fi luat decizia să utilizeze camerele de rovinietă pe post de radare fixe.

Direcţia rutieră a Poliţiei Române nu deține radare fixe, iar radare mobile sunt în număr de 500, în scădere cu 100 față de 2015. Deh, se mai strică Loganurile alea scumpe. Astfel, poliţia a semnat un protocol cu CNAIR pentru a folosi camerele pentru rovinietă pe post de radar fix, raportează știrileprotv.ro.

Sistemul va funcționa pe baza unor senzori poziționați în asfalt la o distanță de 2.5 metri unul de celălalt și va calcula timpul în care mașinile vor parcurge distanța dintre cei doi senzori. Mașina care va depăși viteza maximă legală va fi pozată de camera de rovinietă, iar proprietarul autovehicului va primi amenda acasă, în plic.

Vestea bună este că mai avem ceva timp până ce acest sistem va fi implementat în toată țara. Primele radare fixe vor fi pe A2 spre mare, iar amenzile vor fi aplicate începând cu anul viitor.

”O să avem cel puţin patru camere într-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficienţe. Se lucrează la corectarea lor şi ne dorim, chiar dacă nu se va modifica legislaţia, să începem să aplicăm sancţiuni”, spune Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere.

Problema cea mai mare este modul în care vor ajunge imaginile de pe camerele CNAIR la poliţişti. Cei de la Compania Naţională de Infrastructură Rutieră spun că au găsit o soluţie.

Ecaterina Munteanu, director Direcţia de siguranţă circulaţiei: ”Compania are câteva echipamente ITS instalate pe autostrăzile din România existente şi în curs de dezvoltare.”