Acesta este rivalul lui Mercedes-Benz CLA

ce7e8984-bmw-2-series-gran-coupe-26

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Hai să enumerăm toate BMW-urile create pe arhitectura cu motor transversal și tracțiune față:

Iar în curând va urma și această mică frumusețe cu patru uși, Seria 2 Gran Coupe, primul rival pentru Mercedes-Benz CLA.

Imaginile cu mașina sunt oficiale și ne prezintă mașina cu un camuflaj colorat, dar tot ne putem da seama de detaliile mașinii, dar, mai important, de forma sa.

Putem aprecia proporțiile echilibrate și o parte frontală inspirată clar din cea oferită pe noua Serie 1.

Mai mult, mașina din imagine este noul M235i xDrive, model ce împarte același motor, transmisie, sistem de tracțiune integrală, diferențial și interior cu noul M135i. Asta se traduce printr-un 2.0 Turbo benzină ce produce 306 CP și 450 Nm. Acest propulsor produce aceeași putere, dar cu 50 Nm mai mult cuplu decât cel al rivalului Mercedes-AMG CLA 35. Transmisia va fi asigurată de Aisin și va fi una automată cu opt trepte și hidroconvertizor de cuplu.

Dacă hatchback-ul atinge 100 km/h în 4.8 secunde, așteptați-vă ca cel mai mic Gran Coupe să nu spargă bariera de cinci secunde. Același motor este disponibil și pe X2 M35i sau pe noul MINI Countryman JCW dacă doriți o mașină sportivă în format SUV.

Vestea relativ bună este că BMW ar putea construi viitoarele Seria 2 Coupe și Convertible tot pe o platformă cu tracțiune spate, cea a Seriei 3.