VEZI ce au facut cei de la AUDI din noul Q7!!!

739d5d18-audi-q7-facelift-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă primul Audi Q7 a primit un facelift după mulți ani de piață și acela a fost mai mult cosmetic, a doua generație a primit un facelift după patru ani de piață și este unul mai mult decât substanțial.

Destinat vânzării în luna septembrie, Q7 facelift dispune de un design aproape complet schimbat. Blocurile optice cu LED sunt nou-nouțe, iar forma a fost puțin alterată. Spatele a fost inspirat de la fratele A6 și dispune de stopuri LED lungi, legate printr-o dungă cromată.

Cu toate că avem de-a face cu un SUV de mari dimensiuni, Q7 poate fi echipat cu bare stabilizatoare active controlate electronic, cu direcție integrală și suspensie pneumatică adaptivă.

Interiorul a fost aruncat la gunoi și înlocuit de cel de pe Q8, cel cu multe ecrane tactile și butoane haptice. Tabloul de bord a fost, și el, preluat de la frații săi de platformă, precum A7 sau A8. Doar head-up-display-ul este oferit contracost.

Unitatea 3.0 TFSI V6 supraalimentată cu compresor mecanic a fost înlocuită cu una turbo de aceeași clindree asistată de un sistem mild-hybrid de 48V. Dezvoltă 340 cai putere și 500 Nm și momentan este singura motorizare pe benzină de pe Q7 facelift:

  • 55 TFSI: 3.0 TFSI 340 CP, 500 Nm
  • 45 TDI: 3.0 TDI 231 CP, 500 Nm
  • 50 TDI: 3.0 TDI 286 CP, 600 Nm

Pe viitor vom vedea și o versiune plug-in-hybrid, însă este puțin probabil să fie aceaași cu cea actuală, bazată pe 3.0 TDI. SQ7 nu a fost confirmat încă, însă noi credem că o să îl vedem destul de curând, având în vedere că SQ8tocmai a primit V8-ul TDI de pe actualul SQ7.

Toate motorizările vor transmite puterea tuturor roților prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte și hidroconvertizor de cuplu de origine ZF și a tracțiunii integrale quattro.