KIA XCeed, rivalul coreean al lui VW T-ROC

07_59

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ceed, Ceed Sportwagon, Proceed și acum XCeed. Gama compactă a coreenilor crește și foarte bine face, baza este una reușită.

XCeed este micuțul crossover bazat pe deja popularul hatch, dar este suficient de diferit cât să aibă propria sa identitate.

Nu pot lăuda destul designul lui XCeed. Nimic nu este exagerat, proporțiile sunt corecte, farurile și grila tiger nose dau o atitudine nervoasă, dar adorabilă în același timp. De la Ceed au fost păstrate ușile față și ampatamentul de 2.650 mm, cu toate că mașina este cu 85 mm mai lungă, garda la sol mai mare cu 42 mm, iar linia plafonului a fost ridicată cu 43 mm. Mașina din imagini dispune de jante de 18″, însă versiunea de bază va avea unele de 16″.

Sistemul de infotainment cu ecran tactil văzut pentru prima dată la Hyundai Kona Electric sau Kona Hybrid și-a făcut apariția și pe XCeed. Are dimensiunea de 10.25″ și este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. O premieră este tabloul de bord digital cu diagonala de 12.3″. Este prima KIA ce se vinde în Europa ce dispune de un astfel de panou de instrumente.

KIA promite un volum al portbagajului de 426 litri pentru XCeed, cu 31 litri mai mare decât ce poate Ceed, iar dacă rabatezi bancheta fracționabilă 40:20:40, atunci te vei bucura de un total de 1.378 litri. Precum noul Ford Puma, și XCeed va dispune de un compartiment pentru bagaje în locul roții de rezervă sau de un hayon acționat electric opțional.

Motorizările le știm de la diferite modele Hyundai & KIA:

  • 1.0 T-GDI 120 CP M6
  • 1.4 T-GDI 140 CP M6/DCT7
  • 1.6 T-GDI 204 CP M6/DCT7 (motorul de pe Ceed GT)
  • 1.6 CRDi 115 CP M6/DCT7
  • 1.6 CRDi 136 CP M6/DCT7

O versiune plug-in-hybrid (cel mai probabil preluată de la Hyundai Ioniq) va sosi pe parcursul vieții compactului crossover coreean.

KIA XCeed dispune de amortizoare similare celor de pe Renault Megane R.S. ce absorb mai bine denivelările și permit o setare mai moale arcurilor și amortizoarelor fără a pierde din stabilitate și manevrabilitate.