Ceasuri de lux de la Bentley și McLaren

Bentley Supersports B55

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În 2003, atunci când marca Bentley a renăscut sub patronatul VW, producătorul de ceasuri de lux Breitling a primit sarcina de a făuri un ceas pentru bordul atunci noului Continental GT. Ceasornicarul din Grenchen nu a dezamăgit, iar parteneriatul persistă și la 14 ani distanță, patru clienți pe an putând comanda un ceas de bord Breitling pe Bentayga, în valoare de aproximativ 200.000 Euro.

Lansarea noului Bentley Continental Supersports, GT-ul integral cu 700 cai putere și 340 km/h viteză maximă, nu putea să nu includă o ediție limitată de smartwatch-uri de la brandul fondat de Leon Breitling în 1884.

Ediția limitată la 500 unități are o carcasă de 46 mm din titan, cu cadran din fibră de carbon ce conține 2 LCD-uri iluminate. Cureaua este din cauciuc negru cu margini roșii pentru a da impresia de sportivitate. Deși poartă numele de Breitling for Bentley Supersports B55, nu este obligatoriu să aveți și mașina asortată ceasului. Fiind un smartwatch, acesta se poate conecta la smartphone printr-o aplicație dedicată și trimite datele înregistrate prin intermediul lui, cum ar fi timpii pe tur, sau până la 30 probe speciale prin funcția Chrono Rally. Există și o funcție pentru raliuri de regularitate, numită Regularity Rally, precum și una ce îți calculează media timpilor de circuit realizați, cea poartă denumirea de Chrono Race. În caz că ți se strică vitezometrul la mașină și nu ai Waze pe telefon, noul ceas îți poate calcula viteza folosind tahometrul digital încorporat.

Prețurile nu au fost anunțate, dar nu m-aș grabi să comand unul, probabil un apartament în București ar fi mai ieftin. Dar măcar nu costă 1.000.000 $ cât cere Richard Mille pe noul ceas realizat în colaborare cu McLaren.

Pentru cei ce nu știu, McLaren a avut un parteneriat de peste 30 ani cu Tag Heuer, parteneriat ce s-a dus pe Apa Sâmbetei după ce Ron Dennis a avut o dispută cu Jean-Claude, nu Van Damme, ci Biver, CEO-ul Tag Heuer. Tag Heuer a plecat ca sponsor la Red Bull Racing unde a rebranduit motoarele Renault de pe monoposturile austriece.

Revenind la McLaren, aceștia au găsit un nou partener în Richard Mille, iar primul produs ce a cimentat relația dintre elvețieni și britanici se numește, aer în piept, RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1. Spre deosebire de Breitling-ul menționat anterior, acesta nu este smartwatch, dar mizează pe o construcție impecabilă și materiale SF. Pentru inceput, este un tourbillon, un sistem care rotește întregul mecanism o dată pe minut, anulând astfel efectul gravitației asupra preciziei unui ceas. Și cu toate astea cântărește 40 grame, devenind astfel cel mai ușor ceas de mână din lume. Cum au reușit cei de la Richard Mille o asemenea performanță? Folosind materiale precum titan, fibră de carbon, dar și grafen. Ce este grafenul? Este un nano material de șase ori mai ușor și de 200 ori mai dur ca oțelul, descoperit în 2004 de doi laureați ai Premiului Nobel pentru fizică, profesori la Universitatea din Manchester.

75 unități din noul RM 50-03 vor fi fabricate, la prețul dezvăluit mai sus, iar fiecare vine cu o machetă 1:5 a noului monopost de F1 a celor de la McLaren-Honda, MP4-32. Chiar și așa, probabil că o navă spațială ar fi mai ieftină, dar niciuna nu e făcută din grafen.