După 10 idei bune, Aston Martin are una proastă

d67a8500-aston-martin-goldfinger-db5-continuation-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Aston Martin, emblematica marcă britanică ce s-a salvat de la faliment, a construit un parteneriat tehnic cu AMG și care l-a convins pe cel mai bun designer de Formula 1, Adrian Newey, să proiecteze noul hypercar, a făcut, în sfârșit o mutare proastă.

Ca urmare a succesului programului DB4 GT Continuation prin care britanicii s-au hotărât să construiască și să vândă încă 25 modele DB4 GT și datorită isteriei create de modelul DB5 în filmul Goldfinger cu James Bond, compania Aston Martin s-a gândit să construiască încă 28 exemplare DB5 în configurație de film, în colaborare cu EON Productions. 25 destinate clienților, unul pentru Aston Martin, unul pentru EON Productions și unul ce va fi scos la licitație în scop caritabil.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că pentru 3 milioane euro poți avea un Aston Martin DB5 Continuation cum avea și Sean Connery când interpreta faimosul rol. Mașina va avea numerele de înmatriculare interschimbabile și restul găselnițelor, însă nu garantez că va avea și scaunul ejectabil. Mai mult, acest model va fi construit folosind tehnici moderne pentru a crește siguranța și calitatea fabricației.

Și atunci care este problema? Prima este prețul pe care l-am menționat mai sus. A doua este faptul că astfel se duce misterul mașinii din film. Mașinile de film sunt făcute să îți gâdile copilul din tine, să te facă să îți zburde imaginația și să te facă să vrei și tu să poți conduce așa ceva. Imaginați-vă cum ar fi dacă cineva ar construi 28 exemplare DeLorean din Back To The Future și mașina chiar ar putea călători în timp folosind gunoi din tomberon. S-ar duce toată fascinația și tot misterul. Ura, are toată lumea, yey. Ultima problemă este că dai 3 milioane euro pe un Aston Martin Goldfinger DB5 Continuation și nu o vei putea conduce pe drumurile publice, deoarece mașina nu va fi legală din acest punct de vedere. HAHAHAHA, asta este una dintre cele mai mari țepe pe care o companie auto le-a tras vreodată.

Roads? Where we’re going we don’t need…..ROADS!