RS6 Avant, breakul Audi Sport revine cu motor Porsche

daa8e73a-2020-audi-rs-6-avant-18

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă vă întrebați de ce Audi nu mai fabrică RS6 berlină, este pentru că preferă să vândă RS7 Sportback și să scoată un profit mai mare cu acea mașină.

Acum că am lămurit aceste detalii, hai să vedem ce au reușit să născocească inginerii din Ingolstadt la această generație.

Noul RS6 Avant va fi dezvăluit la Salonul Auto de la Frankfurt cu tot cu barele sale față spate destul de exagerate, evacuări cu două terminații de ar putea înghiți animale de companie și cu jantele sale cu design destul de interesant. Nu este cel mai frumos Audi, dar nici nu arată rău.

Dacă ai ceva tangențe cu lumea auto, motorul nu îți va produce nicio surpriză. RS6 Avant este al doilea (după S8) Audi ce primește propulsorul 4.0 V8 biturbo de origine Porsche, motor ce a reușit să își găsească adăpost sub capotele lui Cayenne, Panamera, Continental GT, Bentayga sau Urus. Cu 600 cai putere și 800 Nm, doar Urus îl bate, iar transmisia automată ZF cu opt rapoarte este împărțită de toate aceste modele construite pe platforma MLB Evo. Doar Conti GT V8 și Panamera Turbo primesc una cu dublu-ambreiaj și opt trepte deoarece folosesc arhitectura MSB.

Breakul Audi Sport reușește sprintul 0-100 km/h în 3.6 secunde, un timp formidabil și identic cu cel al lui Mercedes-AMG E 63 S T-Modell. Viteza maximă, ați ghicit, este limitată la 250 km/h.

Amortizarea se face folosind perne de aer avansate, un diferențial sport pe puntea spate se ocupă de distribuția cuplului între roțile posterioare, iar direcția electrică optimizată se întărește pe măsură ce unghiul virajului crește, oferind mai mult feedback. Și acum vin eu și spun că o întărire artificială nu este sinonimă cu feedback-ul. Îl voi lăsa pe Giurgea să dea verdictul definitiv. Cine dorește, cine poftește, poate alege o suspensie adaptivă RS cu Dynamic Ride Control.

Audi drive select era un selector destul de bun al modurilor de rulare (auto, comfort, dynamic and efficiency), însă la noul RS6 avem și două moduri configurabile RS1 și RS2 ce înlocuiesc vechiul mod individual. Sistemul este aproape identic cu cel regăsit pe BMW-uri. Atâta timp cât își face treaba, nu mai contează de unde este inspirat.

Interiorul minimalist regăsit pe mai toată gama Audi în zilele noastre a fost adaptat cu un volan teșit RS, finisaje din fibră de carbon, pedale din aluminiu și o emblemă quattro roșie. Avantajul tehnologiei digitale este ușurința cu care se implementează meniuri de performanță precum cele de măsurare a timpilor, a presiunii în turbine sau a accelerațiilor gravitaționale.

Prețul noului Audi RS6 Avant se va situa în jurul valorii de 125.000 Euro cu TVA +/- 10.000 Euro.